• Mathijs zw w 925 250
 • Jesper 925 250
 • Team 925 250def

 • Mathijs2 925 250
 • Nick925 250
 • Mathijs925 250 1
 • Kjeld925 250
 • Robin925 250
 • Brian925 250
 • Ronan 925 250

Welkom op de website van fietscrossvereniging Het Twentse Ros.

Welkom

Leuk dat je onze site hebt gevonden! Is het toeval? Wij denken van niet. Je bent hier omdat je meer wilt weten over fietscross, de mogelijkheden, de baan, de trainingen, lidmaatschap enzovoort. Deze en nog meer informatie kun je hier vinden. Je kan ook komen kijken, tijdens de trainingen. Veel plezier op de site en wie weet tot ziens op de baan!

Vrije Training

Dinsdags in vakantie van 19:00 tot 20:00 uur alléén voor leden.
Soms ook vrije training op donderdag van 19:00-20:00 en/of zondagtraining. Houd daarom het stoplicht in de gaten. Alléén voor leden, en geen beginners! Vanaf 19 augustus weer reguliere trainingen.
stoplicht-groen
 
Afdrukken

 • Stuur crossnieuws en foto's naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 • Alle sponsoren nogmaals hartelijk dank voor het mede mogelijk maken
  van het Overijssels Kampioenschap!!

Afdrukken

WK BMX Rotterdam

Onze KNWU-rijders Mathijs de Ruiter, Yoeri Tilanus, Nick Bloemendaal, Ronan Maring en twee andere Hengelo'ers Kevin van Benthem en Dyon Planting hebben op 23 en 24 juli deelgenomen aan het Wereld Kampioenschap BMX in Rotterdam.
In een sfeervol 'oranje' Ahoy kwam Mathijs op woensdagavond als eerste in actie in de categorie men 17-24 jaar en wist zich na een 3e, 1e en 5e plaats in de manches te plaatsen voor de 1/16e finales. Mathijs werd 5e en kwam net tekort voor de volgende ronde.
Op donderdagochtend mocht Ronan meedoen bij de boys van 11 jaar. Met een 2e, 3e en 5e positie fietste Ronan zich knap naar de 1/8e finales, maar moest daarin met een 8e plaats genoegen nemen.
Op donderdagmiddag zouden Yoeri en Nick bij de boys van 14 jaar Nederland vertegenwoordigen. Helaas kon Yoeri niet meedoen door een elleboogblessure die hij opliep na een val in de training op de dag voor de wedstrijd. Nick werd in de manches 8e, 5e en 7e. In de eerste manche reed hij tegen iemand aan en kreeg een lekke voorband.
Twee andere Hengelo'ers (geen leden van onze club) namen ook deel aan de categorie men 17-24 jaar. Voor Kevin van Benthem was de 1/8e finale het eindstation. Dyon Planting die samen met Mathijs de Ruiter en 2 anderen reed voor 'Stop Hersentumoren' heeft zeer knap gepresteerd en de halve finale gehaald met een prachtige 5e plaats.
Tussen de wereldtoppers hebben onze jongens en hun familie genoten van het hoge niveau en spektakel WK BMX 2014 in eigen land.

Ronan Maring WK 2014 bewerkt

Ronan Maring in één van zijn manches.
Afdrukken

Wedstrijdseizoen

District serie B
De eerste serie van vijf districtswedstrijden zit er op. Op zaterdag 30 augustus start de B-serie in Dedemsvaart. Doe jij ook mee? Je kunt je voor elke wedstrijd opgeven op de dinsdag voorafgaand aan de wedstrijd. Doe je mee aan 4 van de 5 wedstrijden dan krijg je een beker! Voor elke wedstrijd krijg je gegarandeerd een gezellige dag!
 
District in Hengelo
Op zaterdag 27 september staat de wedstrijd bij ons op de baan in Hengelo gepland. Het zou leuk zijn als we veel rijders van Hengelo zien verschijnen aan de start. Dus schrijf je allemaal zo snel mogelijk in voor deze wedstrijd. 
Ook zal na de vakantie weer een bestelronde voor de shirts worden gehouden. Als je wedstrijden wil gaan fietsen en je hebt nog geen shirt dan kan je dan je shirt bestellen. Exacte data volgen nog.
 
Vakantiewedstrijd
In Tiel vindt op 24 augustus de jaarlijkse vakantiewedstrijd plaats. Hier worden alle kampioenen van het afgelopen jaar nogmaals gehuldigd. Dus als je handtekeningen wilt... Hier vind je meer informatie.
 vakantiewedstrijd 2014
 
 Het kalenderoverzicht wordt binnenkort bijgewerkt, in de wedstrijdkalender staat een overzicht van het jaar 2014. En ook de uitslagen/tussenstanden worden bijgehouden.

Het Twentse Ros

FCV rood Z Hengelo copy

Fietscrossvereniging Het Twentse Ros
Landmansweg 171
7557 ZA Hengelo
Telefoon 074-2439342

Plan de route

 

Twitter