• Banner foto 12 FCV Het Twentse Ros 
 • Banner foto 07 FCV Het Twentse Ros
 • Banner foto 09 FCV Het Twentse Ros
 • Banner foto 11 FCV Het Twentse Ros 
 • Banner foto 02 FCV Het TWentse Ros
 • Banner foto 01 FCV Het Twentse Ros
 • Banner foto 10 FCV Het Twentse Ros
 • Banner foto 04 FCV Het Twentse Ros
 • Banner foto 06 FCV Het Twentse Ros
 • Banner foto 03 FCV Het Twentse Ros

 • Banner foto 08 FCV Het Twentse Ros
 • Banner foto 05 FCV Het Twentse Ros

Welkom op de website van fietscrossvereniging Het Twentse Ros.

Welkom

Leuk dat je onze site hebt gevonden! Wil je meer weten over fietscross, de mogelijkheden, de baan, de trainingen, lidmaatschap of contributie? Al deze informatie kun je op deze site vinden. En wil je een keer komen kijken dan kan dat ook, tijdens de trainingen. Veel plezier op de site en wie weet tot ziens op de baan!

Training

Iedere dinsdag en donderdag reguliere training vanaf 18.15 uur. Voor zondagtraining gelden extra regels. Meer informatie in het menu Trainingen.
stoplicht-groen
 
Afdrukken

 • Jesper Grob afdelingskampioen KNWU Noord-Oost, GEFELICITEERD!

 • Per 1 oktober zal groep 3/4 voor wie serieus mee wil doen

  tot 20.45 uur in plaats van 20.15 uur trainen!

 • Maura en Yoeri zijn eerste geworden bij de Top Competitie.

  Hoe knap is dat?! Toppers!!

 • Jeugdleden: Vergeet je niet op te geven voor het paintballen!

 • Marc Bosman, Brian Vloon & Anne Tuchter werden 1e

  na vijf districtswedstrijden Oost serie B

Afdrukken

Marc Bosman, Brian Vloon & Anne Tuchter 1e District Oost!!

IMG-20161022-WA0005

De laatste  districtswedstrijd was op zaterdag 22 oktober bij FCV De Vaart in Dedemsvaart. Marc Bosman, Brian Vloon en Anne Tuchter werden Kampioen!! Danny Kuijer, Damian Ragbourn en Tessa Scholtens werden 2e en Koen Tijink mocht ook nog net op het podium met een 3e plaats. Eindstand van deze serie B van District Oost vind je op de website van de Lochsprinters.

Wedstrijdinformatie:

Op 29 oktober vind het Veluws Kampioenschap in Apeldoorn plaats, Kanaal Zuid 130. De trainingen zijn van 8.45 tot 9.45 en van 9.45 tot 10.45 uur. Meer info over nationale wedstrijden.

De lichtwedstrijd in Schoonenbeek is op zaterdag 5 november. Meer informatie klik hier.

Afdrukken

Jansen en Tilanus goud!

Toppers Jansen & Tilanus halen GOUD in BMX Top Competitie

Dit weekend was voor BMX rijdend Nederland een belangrijke dag. Zondag kon namelijk aan het eind van de dag het klassement van de Top Competitie van de KNWU worden opgemaakt. Naast het Nederlands Kampioenschap, waar een wedstrijd op een dag wordt verreden, is ook de Top Competitie het hoogst haalbare nationale niveau. Gedurende het jaar worden door het land 5 wedstrijden verreden waarbij men punten haalt voor het eindklassement. Een aantal rijders uit Hengelo neemt deel aan deze zogeheten TC wedstrijden.

Maura Jansen van FCV het Twentse Ros fietste het hele jaar sterk en behaalde zelfs 3x een eerste plek bij een TC wedstrijd. Ook afgelopen zondag bleef het tot de finale spannend. Doordat Maura voor haar concurrente bleef eindigde Maura als winnaar in het eindklassement bij Girls 7-8.

Ook Yoeri Tilanus, fietsend voor BMXKleding.nl, behaalde zondag goud in het eindklassement. Doordat Yoeri alle wedstrijden finale reed waarbij hij 1x eerste werd en daarnaast nog 2x een podiumplek behaalde was hij afgelopen zondag al snel zeker van zijn eerste plek in het eindklassement bij de Boys 16.

image001

Foto : Winnaars Top Competitie Yoeri Tilanus (Boys 16) en Maura Jansen (Girls 7-8)

Afdrukken

Paintball

De jeugdleden mogen zich opgeven om op zaterdag 12 november mee te doen aan een potje paintball.

Waar: Ruthbeek , Blikkermaatweg 15 Enschede.

Wanneer:  Om 12.45 gaan we verzamelen bij de kantine en om 13.00 uur rijden we richting Enschede. Zijn er ouders die mee willen rijden?We zijn ongeveer om 16.45 terug bij de club.

Kosten: 5 euro per persoon . Graag betalen bij opgave voor 5 november bij Marloes of Maureen.

Trek niet je mooiste kleren aan! Groetjes van de Activiteitencommissie.

Afdrukken

BMX Afdelings Kampioen Noord-Oost: Jesper Grob

Met het inzetten van oktober is de laatste maand van het BMX seizoen aangebroken. Een maand waarin diverse klassementen worden afgerond. Zo was het zondag de laatste dag waarop rijders punten konden behalen voor het KNWU afdelingskampioenschap. Ook de achtste wedstrijd van dit jaar (dit keer op de BMX-baan in Ommen) resulteerde in goede resultaten voor de rijders van het Twentse Ros. Jesper Grob werd in zijn leeftijdsklasse (Jongens13/Meisjes14) afdelingskampioen KNWU afd. Noord-Oost.

jesper bmx

Ook Maura Jansen (J7/M8) en Brian Vloon (J13/M14) behaalden in hun leeftijdsklasse een podiumplek. Zij werden beiden derde.

Overige klassering: Travis Jansen (J10/M11) 4e, Danny Kuijer (J10/J11) 6e, Anne Tuchter (J12/M13) 11e, Ronan Maring (J13/M14) 5e, Robin Wichems (J15-16/M16+) 8ste, Kjeld Grob (Boys17+) 5e.

Daarnaast werd er zaterdag in Schoonebeek een Provinciaal Kampioenschap van de fietscross bond NFF verreden. Helaas geen hele grote opkomst maar het Twentse Ros was in ieder geval goed vertegenwoordigd. Er waren veel finaleplekken voor de Twentse Ros rijders. Robin Wichems behaalde bij de Boys 15 een derde plek. Verder waren er finale plekken voor: Maura Jansen 4 (meisjes 8-9), Koen Tijink 5 (jongens 14), Marc Bosman, 5 (45+), Sem Bosman 6 (jongens 8), Marc Jansen, 7 (45+), Travis Jansen 8 (jongens 10).

Het Twentse Ros

FCV rood Z Hengelo copy

Fietscrossvereniging Het Twentse Ros
Landmansweg 171
7557 ZA Hengelo
Telefoon 074-2439342

Plan de route

 

Twitter

FCV Het Twentse Ros

RT @fccdevaart: Vanmiddag van 13.00 tot 14.30 vrije training bij fccdevaart. Leden gratis, niet leden betalen 2 euro. Graag te voldoen bij…

by FCV Het Twentse Ros