• Banner foto 10 FCV Het Twentse Ros
 • Banner foto 08 FCV Het Twentse Ros
 • Banner foto 11 FCV Het Twentse Ros 
 • Banner foto 04 FCV Het Twentse Ros
 • Banner foto 05 FCV Het Twentse Ros
 • Banner foto 07 FCV Het Twentse Ros
 • Banner foto 03 FCV Het Twentse Ros

 • Banner foto 01 FCV Het Twentse Ros
 • Banner foto 06 FCV Het Twentse Ros
 • Banner foto 09 FCV Het Twentse Ros
 • Banner foto 02 FCV Het TWentse Ros
 • Banner foto 12 FCV Het Twentse Ros 

Welkom op de website van fietscrossvereniging Het Twentse Ros.

Welkom

Leuk dat je onze site hebt gevonden! Wil je meer weten over fietscross, de mogelijkheden, de baan, de trainingen, lidmaatschap of contributie? Al deze informatie kun je op deze site vinden. En wil je een keer komen kijken dan kan dat ook, tijdens de trainingen. Veel plezier op de site en wie weet tot ziens op de baan!

Zondagtraining

Zondag training

Meer info over zondagtraining, zie Trainingen.

stoplicht-groen 
Afdrukken

 • Zomertraining in de vakantie is alleen voor eigen leden!

 • Op 21 augustus is er een vakantiewedstrijd in Tiel.

Afdrukken

Wedstrijdseizoen najaar 2016

De inschrijflijsten voor de wedstrijden hangen weer in de kantine, dus kom je gauw inschrijven voor het komende seizoen! 
Kijk je goed naar de uiterlijke inschrijfdatum?

De eerste wedstrijden zijn de districtwedstrijden: Kosten €10 voor de hele serie ( je betaald altijd voor de hele serie, ook als je maar een wedstrijd meedoet). Voor de open klasse kan je wel per keer meedoen: kosten €2 per open klasse.

Provinciale kampioenschappen kosten €5 euro per wedstrijd en de promotieklasse €1. Let op: Voor het NK 2017 moet je 6 provinciale wedstrijden rijden om mee te mogen doen.

Mascha Nijhuis (wedstrijdsecretariaat) is dinsdag 23 en 30 augustus aanwezig voor de betalingen van de districtwedstrijd. Mocht je nog met vakantie zijn, dan mag je ook mailen naar  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

De inschrijving voor de districtwedstrijden dient uiterlijk op 30 augustus voldaan te zijn. Niet betaald is geen inschrijving.

Komend seizoen zal er geen mail voor de wedstrijden volgen en zal alle benodigde informatie via de site te vinden zijn. Dus check deze website regelmatig.

Afdrukken

Vakantiewedstrijd Tiel 21 aug.

Elk jaar wordt in Tiel de vakantiewedstrijd georganiseerd. Dit jaar op zondag 21 augustus. Opgave is op de dag zelf op eigen gelegenheid. Voorafgaand aan deze wedstrijd worden winnaars van het afgelopen seizoen geëerd met prijzen, medailles en bloemen. Dus wil je op de foto met Europees Kampioen Raymon van der Biezen of een andere kampioen, lees dan hieronder alle informatie.

Informatie.

Afdrukken

Artikel Tubantia: Aanleg nieuwe crossbaan

HENGELO - Het zand ligt er, de aanleg van de nieuwe baan van fietscrossvereniging Het Twentse Ros kan beginnen. Dinsdag is er nog een ledenvergadering over een notariële aanpassing, maar dat is slechts een formaliteit. Het gespecialiseerde grondbedrijf Schijf uit Uithoorn staat al in de startblokken.

De nieuwe baan komt tussen het clubhuis van HVV Tubantia en de A1. De aanleg duurt, bij redelijke weersomstandigheden, zo'n twee maanden. Begin oktober ligt er dan een fonkelnieuw, rechthoekig parcours met een lengte van 350 meter: 50 meter korter dan de huidige baan, die bekendheid geniet als een van de langste van het land.

De oplevering komt te laat voor de afsluitende districtswedstrijd. „Maar misschien kunnen we komend voorjaar het nieuwe seizoen daar beginnen met een grote nationale wedstrijd", zegt bestuurslid Chris Scheenloop.

Het wordt een rechthoekig parcours zoals dat gebruikelijk is in het BMX-wereldje. De baan voldoet uiteraard aan de voorschriften van de fietscrossbonden, maar de marges zijn ruim genoeg voor een eigen ontwerp.

De bouw van de kantine moet nog even wachten vanwege gemeentelijke procedures. Het is een ontwerp van Fons Nijland, die ook de kantine van Tubantia tekende. „Zelfde stijl, zelfde kleuren. We hopen dat ie er eind dit jaar staat", aldus Scheenloop. De leden steken zelf de handen uit de mouwen voor de inrichting.

Zolang de kantine er niet staat wordt de ruimte onder de startheuvel benut tijdens wedstrijden. De huidige crossbaan moet plaatsmaken voor het nieuwe woonbuurtje Landmanserve.

© Tubantia, op dit artikel rust copyright.

Het Twentse Ros

FCV rood Z Hengelo copy

Fietscrossvereniging Het Twentse Ros
Landmansweg 171
7557 ZA Hengelo
Telefoon 074-2439342

Plan de route

 

Twitter