• Mathijs zw w 925 250
 • Ronan 925 250
 • Nick925 250
 • Robin925 250
 • Team 925 250def

 • Kjeld925 250
 • Mathijs925 250 1
 • Jesper 925 250
 • Mathijs2 925 250
 • Brian925 250

Welkom op de website van fietscrossvereniging Het Twentse Ros.

Welkom

Leuk dat je onze site hebt gevonden! Is het toeval? Wij denken van niet. Je bent hier omdat je meer wilt weten over fietscross, de mogelijkheden, de baan, de trainingen, lidmaatschap enzovoort. Deze en nog meer informatie kun je hier vinden. Je kan ook komen kijken, tijdens de trainingen. Veel plezier op de site en wie weet tot ziens op de baan!

Training

 Wees altijd een kwartier voor aanvang aanwezig!
Iedere dinsdag en donderdag reguliere training vanaf 18.15 uur. Voor zondagtraining gelden extra regels. Kijk voor meer informatie bij Trainingen.
 
stoplicht-groen
Afdrukken

 • YESS! Noteer in je agenda: FIETSCROSSKAMP voor leden
  van vrijdag 13 t/m zondag 15 maart 2015.

 • Met spoed gezocht begeleider/trainer 1e groep op dinsdag!
  - groep is te groot, alle vormen van begeleiding is gewenst -

 • Nieuwe leden en jonge rijders verdienen ook een plekje op deze site!
  Stuur je input naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Afdrukken

Ronan en Mathijs Kampioen NO Nederland (KNWU)

Ronan Maring en Mathijs de Ruiter Afdelings-Kampioen BMX

Afgelopen zondag is in Klazienaveen de laatste van de negen wedstrijden verreden van het afdelingskampioenschap van de regio Noord-Oost Nederland van de KNWU. Twee Hengelose crossers van de FCV Het Twentse Ros mogen zich een jaar lang afdelingskampioen Noord en Oost Nederland noemen.
Ronan Maring (boys 11 jaar) en Mathijs de Ruiter (boys 17 jaar en ouder) kregen de kampioenstrui om hun schouders, omdat zij de eerste plaats opeisten in het eindklassement. Yoeri Tilanus (boys 14 jaar) stond ook op het podium. Hij werd 2eronan afdelingskampioen knwu no

Afdrukken

Lichtwedstrijd

Het wedstrijdseizoen zit er al bijna weer op. Traditie-getrouw organiseren de Derrickcrossers in Schoonebeek de jaarlijkse afsluiting; de Lichtwedstrijd. Je mag dan met een verlichte fiets, helm en verkleed tenue een 'normale' wedstrijd rijden. Let op; je nummerbord mag niet verlicht zijn! Je kan je inschrijven tot 17:00 uur en de wedstrijd begint om 18:00 uur. Naast een boel gezelligheid en prijzen die je kunt winnen is het ook prachtig om te zien. Meer informatie klik hier.

lichtwedstrijd2014

Afdrukken

Extra training: Clinic

Op zondag 2 november zullen Dyon Planting en Mathijs de Ruiter een clinic geven. Bij slecht weer wordt deze verplaatst naar 9 november. Als de eerste sessie van 10:00 tot 12:00 uur vol is, zal er een tweede sessie van 13:00 tot 15:00 uur worden georganiseerd. Je mag maar aan 1 sessie meedoen en er kan geen voorkeur worden opgegeven.

Per sessie kunnen 20 tot 24 deelnemers meedoen. De clinic is gericht op techniek en tactiek, de minimale leeftijd is daarom 9 jaar.

De kosten zijn € 5.00. Betalen een kwartier voor aanvang van de sessie.

Alléén leden mogen meedoen. Je kunt je inschrijven via het inschrijfformulier in de kantine of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Dyon Planting en Mathijs de RuiterIMG 3662 - kopie 2
Afdrukken

Wedstrijden

District serie B
Het 5e en laatste district is op 25 oktober in Schoonebeek. Let op: omdat de bekers worden uitgereikt en er meer deelnemers zijn voor de open klasse, duurt de dag langer dan normaal. In de wedstrijdkalender staat meer informatie.
Op zaterdag 11 oktober vond de 4e districts wedstrijd in Haaksbergen plaats. Het zou leuk zijn als een van de ouders van de nieuwe rijders een wedstrijdverslag zou willen maken, zo lezen we ook meer over hen, je kunt deze sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .
Van het 3e district in Hengelo op 27 september is een leuk krantenartikel geplaatst in het Hengelo's Weekblad en op onze site staan foto's. Wisten jullie al dat de Lochsprinters meestal filmpjes maken van de finale's en foto's van de hele dag?
 
Nationale wedstrijden
Op 18 oktober vond het Gronings Kampioenschap in Winschoten plaats. Marc Bosman is knap 3e geworden als nieuweling bij de cruisers van 45 jaar en ouder. Ook Yoeri Tilanus had een podiumplek een goede 3e! De Nationale wedstrijden van 2015 worden in januari bekend gemaakt.
 
Koen Tijink in actie tijdens Gronings Kampioenschap! 
gronings kampioenschap 2014 Koen Tijink

Het Twentse Ros

FCV rood Z Hengelo copy

Fietscrossvereniging Het Twentse Ros
Landmansweg 171
7557 ZA Hengelo
Telefoon 074-2439342

Plan de route