• Mathijs2 925 250
 • Banner1 925 250
 • Nick925 250
 • Kjeld925 250
 • Banner3 925 250
 • Brian925 250
 • Ronan 925 250
 • Team 925 250def

 • Banner1 925 250 
 • Banner1 925 250 

Welkom op de website van fietscrossvereniging Het Twentse Ros.

Welkom

Leuk dat je onze site hebt gevonden! Is het toeval? Wij denken van niet. Je bent hier omdat je meer wilt weten over fietscross, de mogelijkheden, de baan, de trainingen, lidmaatschap enzovoort. Deze en nog meer informatie kun je hier vinden. Je kan ook komen kijken, tijdens de trainingen. Veel plezier op de site en wie weet tot ziens op de baan!

Training

Graag een kwartier voor aanvang training aanwezig!
Iedere dinsdag en donderdag reguliere training vanaf 18.15 uur. Voor zondagtraining gelden extra regels. Kijk voor meer informatie bij Trainingen.
 
stoplicht-groen
Afdrukken

 • Volg ons op twitter of stuur foto's en berichtjes naar @FCV_TwentseRos

  twitter
  ook foto's en berichtjes zoals over het oud papier zijn leuk!twitter

 • Zet in je agenda: Zondag 7 juni familiedag!

  Een gezellige dag vol activiteiten en barbeque voor alle leden en hun familie.

 • Let op: Betaal je wedstrijdgeld op of voor de uiterste inschrijfdatum.

  Anders geen deelname. Meer info zie menu wedstrijden.

Afdrukken

Verslag 1e district 'Thuisvoordeel'

Op 4 april vond de 1e districtswedstrijd plaats op eigen thuisbaan. Met de 200% inzet van vrijwilligers, 44 thuisrijders en alle bezoekers is het een zeer geslaagde dag geworden. Het parc fermée was nog wat nat, de wind soms nog wat koud, maar we konden genieten van een heerlijk zonnetje en prachtig droog weer.

jesper 2015 regio 1a

Jesper Grob

Mooie uitslagen met podiumplekken voor veel thuisrijders. De eerste plaatsen waren voor Maura Jansen, Tessa Scholtens, Brian Vloon, Jesper Grob, Mika Scherphof en Robin Wichems. Een tweede plaats voor Sem Bosman en de derde podiumplaatsen waren voor Sibbe Bosscher, Jesper Nijhuis, Marc Bosman, Joep Nobbenhuis, Thijs Hoendervangers, Koen Tijink en Marli Tijink. Nu volhouden meisjes en jongens, zodat je aan het eind van dit seizoen ook een podiumplek haalt!

Iedereen vooral ook veel plezier gewenst voor dit seizoen, want er wacht na de komende districtswedstrijden in Haaksbergen, Dedemsvaart en Nijverdal in Raalte een mooie beker voor alle deelnemers!

regio hengelo 4 april 2015

 Overige foto's in het menu foto en video.
Afdrukken

Wedstrijdseizoen 2015

NFF Districtswedstrijden: 16 mei in Dedemsvaart

De eerste twee districtswedstrijden zijn geweest. Mooie wedstrijden voor zowel de ervaren rijders maar vooral ook voor de nieuwe rijders.

12

Meld je dus nu aan, dit kan nog tot dinsdag 12 mei! Doe je aan minimaal 4 van de 5 districtswedstrijden mee, dan krijg je na de laatste/5e wedstrijd op 13 juni in Raalte een beker. Op 30 mei is de 4e wedstrijd in Nijverdal.

Er staan ook andere wedstrijden in de wedstrijdkalender:

Nationale wedstrijden: 18 april Gelders Kamioenschap in Putten

Voor nationale wedstrijden gelden andere regels, tijden en data van opgave. Zie menu wedstrijden/nationale wedstrijden.

Lees in de bijlage de belangrijkste informatie en wijzigingen over het complete wedstrijdseizoen 2015.

Wedstrijdsecretariaat FCV het Twentse Ros Hengelo, Simone Tilanus, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-22469303

 
13
Afdrukken

Nordcup 2015 Vechta Duitsland

Zondag 15 maart heeft Dirk den Ouden onze baan aan de Landmansweg beschikbaar gesteld aan de rijders van Vechta in Duitsland. Dirk heeft ook de training gegeven. De rijders van Vechta moeten voor hun training 95 kilometer rijden naar een baan. Onze baan is voor hun minder ver, namelijk 65 kilometer. Omdat er best wat talenten bij de training aanwezig waren, heeft Dirk hen 'aangemoedigt' bij ons lid te worden. Dat willen ze niet, ze willen natuurlijk voor Duitsland uit blijven komen. Hieronder vind je hun dank met uitnodiging voor een wedstrijd aldaar, en je bent ook welkom eens op hun baan te komen trainen. Lees maar:

Wij willen u nogmaals hartelijk danken voor het kunnen gebruiken van uw baan en vooral van de supertraining van Dirk. De training en de baan waren voor onze kinderen werkelijk een groot succes. U bent natuurlijk altijd welkom op onze baan in Vechta, om te trainen en rijden daar: http://www.BMX-Vechta.de Gewoon even melden!

Wij organiseren op 18 en 19 april de Nordcup 2015 in Vechta. Nederlandse of andere gastrijders zijn van harte welkom. Wij zijn blij als u komt!

Met vriendelijke groet, Arne

nordcup 2015 vechta

Afdrukken

Dringend gezocht!

Binnen de vereniging zijn we dringend op zoek naar ouders / verzorgers / leden die tijdens wedstrijd als lijnjury, baancommissaris of als starter willen functioneren. Hiervoor is een korte, niet moeilijke, cursus nodig (1 dag). De kosten worden door de vereniging vergoed. Momenteel hebben we een tekort aan deze functies en zonder baancommissarissen kunnen er geen wedstrijden gereden worden.

Tevens zijn we dringend op zoek naar ouders / verzorgers / leden die 1 x in het kwartaal de kantine willen schoonmaken en iemand die dit wil coördineren. Wil je de vereniging op die manier helpen stuur dan even een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Als je denkt dat je vereniging op een andere manier kunt helpen ben je uiteraard ook welkom om te reageren. Er zijn namelijk nog tal van andere zaken waarbij je kunt helpen bijvoorbeeld: Baan-en terreinonderhoud, Ophalen oud papier, Begeleiding tijdens training, Opgeleid worden als trainer, Bestuurstaken, Wedstrijdcommissie, Ledenadministratie, Activititeitencommissie, Bardiensten, Wedstrijdverslagen schrijven en Websitebeheer.

Het Twentse Ros

FCV rood Z Hengelo copy

Fietscrossvereniging Het Twentse Ros
Landmansweg 171
7557 ZA Hengelo
Telefoon 074-2439342

Plan de route

 

Twitter

FCV Het Twentse Ros

RT @BMXHOLLAND: ** STEMMEN op WK BMX ** Rotterdam Topsport bestaat 25 jaar! Om die reden zijn er 25 onvergetelijke sportmomenten... http://…

by FCV Het Twentse Ros