• Banner foto 10 FCV Het Twentse Ros
 • Banner foto 03 FCV Het Twentse Ros

 • Banner foto 09 FCV Het Twentse Ros
 • Banner foto 07 FCV Het Twentse Ros
 • Banner foto 06 FCV Het Twentse Ros
 • Banner foto 12 FCV Het Twentse Ros 
 • Banner foto 02 FCV Het TWentse Ros
 • Banner foto 08 FCV Het Twentse Ros
 • Banner foto 01 FCV Het Twentse Ros
 • Banner foto 05 FCV Het Twentse Ros
 • Banner foto 04 FCV Het Twentse Ros
 • Banner foto 11 FCV Het Twentse Ros 

Welkom op de website van fietscrossvereniging Het Twentse Ros.

Welkom

Leuk dat je onze site hebt gevonden! Wil je meer weten over fietscross, de mogelijkheden, de baan, de trainingen, lidmaatschap of contributie? Al deze informatie kun je op deze site vinden. En wil je een keer komen kijken dan kan dat ook, tijdens de trainingen. Veel plezier op de site en wie weet tot ziens op de baan!

Training

Iedere dinsdag en donderdag reguliere training vanaf 18.15 uur. Voor zondagtraining gelden extra regels. Meer informatie in het menu Trainingen.
stoplicht-groen
 
Afdrukken

 • Op 3 september gaat serie B van de districtswedstrijden van start in Nijverdal.

  Inschrijven voor deze wedstrijd kan nog tot en met dinsdag 30 augustus!

Afdrukken

Klusjes

Voor de laatste wedstrijd op 24 september op de huidige baan hebben we nog een beetje hulp nodig. Het gaat om de volgende zaken:

- Het bijwerken van de fietscrossbaan. Voor aanmelding en planning: neem tijdens de training contact op met Chris Scheenloop.

- Het schoonmaken van de kantine. Voor aanmelding en planning: neem contact op tijdens de training met Joke Braamhaar.

hulp gezocht

Afdrukken

Artikel Tubantia: Aanleg nieuwe crossbaan

HENGELO - Het zand ligt er, de aanleg van de nieuwe baan van fietscrossvereniging Het Twentse Ros kan beginnen. Dinsdag is er nog een ledenvergadering over een notariële aanpassing, maar dat is slechts een formaliteit. Het gespecialiseerde grondbedrijf Schijf uit Uithoorn staat al in de startblokken.

De nieuwe baan komt tussen het clubhuis van HVV Tubantia en de A1. De aanleg duurt, bij redelijke weersomstandigheden, zo'n twee maanden. Begin oktober ligt er dan een fonkelnieuw, rechthoekig parcours met een lengte van 350 meter: 50 meter korter dan de huidige baan, die bekendheid geniet als een van de langste van het land.

De oplevering komt te laat voor de afsluitende districtswedstrijd. „Maar misschien kunnen we komend voorjaar het nieuwe seizoen daar beginnen met een grote nationale wedstrijd", zegt bestuurslid Chris Scheenloop.

Het wordt een rechthoekig parcours zoals dat gebruikelijk is in het BMX-wereldje. De baan voldoet uiteraard aan de voorschriften van de fietscrossbonden, maar de marges zijn ruim genoeg voor een eigen ontwerp.

De bouw van de kantine moet nog even wachten vanwege gemeentelijke procedures. Het is een ontwerp van Fons Nijland, die ook de kantine van Tubantia tekende. „Zelfde stijl, zelfde kleuren. We hopen dat ie er eind dit jaar staat", aldus Scheenloop. De leden steken zelf de handen uit de mouwen voor de inrichting.

Zolang de kantine er niet staat wordt de ruimte onder de startheuvel benut tijdens wedstrijden. De huidige crossbaan moet plaatsmaken voor het nieuwe woonbuurtje Landmanserve.

© Tubantia, op dit artikel rust copyright.

Afdrukken

Wedstrijdseizoen najaar 2016

Zaterdag 3 september is het weer zover. We gaan beginnen aan de districtswedstrijden serie B.

Voordat er gefietst wordt wederom even wat informatie zodat de dag goed verloopt en je je alleen maar bezig hoeft te houden met het fietsen.

Voor elke wedstrijd zal de info op de website staan, dus houdt de website goed in de gaten.

District 1 B: FCV de Lochtsprinters, Beethovenlaan 81, Nijverdal

Clubvertegenwoordiger: Mascha Nijhuis, 0651604562

Uiterlijk melden om 09.15uur. Mocht je door onvoorziene omstandigheden later zijn, bel dan even.

Mocht je open klasse willen fietsen geef dit s 'morgens bij het aanmelden direct aan, kosten € 2,00

Hieronder nog even een reminder voor de huishoudelijke

-Kinderen tot 6 jaar mogen door hun ouders begeleid worden naar het Parc Ferme, vanaf 7 jaar staan de rijders alleen in het Parc Ferme.

-Elke rijder is verplicht in het clubshirt te fietsen, mocht je een prijs hebben gewonnen, dan ook de beker ophalen in je clubshirt.

-Mocht er pestgedrag voorkomen in het Parc Ferme, gelieve dit bij de clubvertegenwoordiger te melden.

-Roken (indien van toepassing) op de aangegeven plek door de organiserende club, of buiten de poort.

-Mocht er een geschil zijn over de indeling van de manches, staat je naam er niet bij, of de verkeerde klasse, meld dit dan bij de clubvertegenwoordiger.

-Voor de ouders: mocht je kind vallen, ga niet de baan op, wacht indien nodig bij de EHBO voorziening of vraag even de clubvertegenwoordiger.

-Denk aan de nummerbordjes aan de zijkant.

We hopen op een mooi en sportief seizoen, waarbij we natuurlijk een mooie klassering voor iedereen niet moeten vergeten!!

Afdrukken

Journalist gezocht

Vind jij het leuk om te schrijven en/of foto's te maken? Heb jij nieuws over de trainingen of een leuk verhaal over een fietscrosswedstrijd? Stuur het naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en wie weet wordt het op de website geplaatst?

schrijven1

Het Twentse Ros

FCV rood Z Hengelo copy

Fietscrossvereniging Het Twentse Ros
Landmansweg 171
7557 ZA Hengelo
Telefoon 074-2439342

Plan de route

 

Twitter

FCV Het Twentse Ros

Omdat Assen een nieuwe baan heeft alvast voor aanstaande zondag: Tot ziens bij de AK in Assen bij Fc-Unitas, Kortbossen 5, 9405 BM in Assen.

by FCV Het Twentse Ros