• Banner foto 01 FCV Het Twentse Ros
 • Banner foto 08 FCV Het Twentse Ros
 • Banner foto 11 FCV Het Twentse Ros 
 • Banner foto 05 FCV Het Twentse Ros
 • Banner foto 12 FCV Het Twentse Ros 
 • Banner foto 09 FCV Het Twentse Ros
 • Banner foto 04 FCV Het Twentse Ros
 • Banner foto 07 FCV Het Twentse Ros
 • Banner foto 02 FCV Het TWentse Ros
 • Banner foto 10 FCV Het Twentse Ros
 • Banner foto 06 FCV Het Twentse Ros
 • Banner foto 03 FCV Het Twentse Ros

Welkom op de website van fietscrossvereniging Het Twentse Ros.

Welkom

Leuk dat je onze site hebt gevonden! Wil je meer weten over fietscross, de mogelijkheden, de baan, de trainingen, lidmaatschap of contributie? Al deze informatie kun je op deze site vinden. En wil je een keer komen kijken dan kan dat ook, tijdens de trainingen. Veel plezier op de site en wie weet tot ziens op de baan!

Training

Iedere dinsdag en donderdag reguliere training vanaf 18.15 uur. Voor zondagtraining gelden extra regels. Meer informatie in het menu Trainingen.
stoplicht-groen
 
Afdrukken

 • Per 1 oktober zal groep 3/4 voor wie serieus mee wil doen

  tot 20.45 uur in plaats van 20.15 uur trainen!

 • Wist je dat de bestuurders en andere vrijwilligers enorm druk zijn?

  Ook kleine bijdragen worden gewaardeerd, doe mee!

Afdrukken

Jesper Grob Drents Kampioen!

Weer een geslaagde dag BMX. 26 Clubs en meer dan 500 rijders zijn aanwezig op deze mooie dag. Het Twentse Ros is met 13 rijders aanwezig. Iedereen komt de manches door, heel knap.

Maura heeft direct finale en weet zich als jongste in deze race naar een knappe 3e plek te fietsen. Travis, Jesper N en Danny moeten een halve finale fietsen, Travis weet de finale te halen en word 3. Brian, Damian, Jesper G en Ronan hebben ook een halve finale, hier gaan Jesper en Ronan door naar de finale. Een heel spannende race volgt; Jesper ligt op kop en word Drents Kampioen! Ronan werd met een mindere start knap zevende. Koen van de halve door naar de finale en word 4. Kjeld halve finale zware bak helaas niet door. Anne fietst super in de manches nog 2 keer 5 maar in de finale knap 4. De oudere jeugd doet het ook goed; Daisy fiets een knappe halve finale met haar persoonlijke trainer Danny ten Bosker aan de kant. Papa Marc doet ook goede zaken hij word 6e in de finale.

Onze club doet het prima 7 leden in de Finale. En voor  Jesper Grob een super mooie kampioens trui.  Na een gezellige sportieve dag gaan we na vijfen weer richting hengelo.

Groetjes marloes Grob
  drents kampioenschap

Foto : de finalerijders van FCV het Twentse Ros met in het midden in de zwarte kampioenstrui: Jesper Grob

 
Persbericht: Jesper Grob Provinciaal Kampioen BMX
Afdrukken

Journalist gezocht

Vind jij het leuk om te schrijven en/of foto's te maken? Heb jij nieuws over de trainingen of een leuk verhaal over een fietscrosswedstrijd? Stuur het naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en wie weet wordt het op de website geplaatst?

schrijven1

Afdrukken

Maura Jansen in het nieuws

Je ziet haar telkens in het Hengelo's weekblad voorbij komen, Maura Jansen. Dat gaat natuurlijk niet vanzelf. Om berichten naar de krant te sturen of op deze website te plaatsen hebben we input nodig! Berichten voor de pers gaan via Simone Tilanus, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Website en Twitter gaat via Wendy Horsthuis; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Link naar persbericht Maura Jansen.

Het eerste goede voorbeeld is gegeven, zie verslagen en berichten over het Drents Kampioenschap. Dus ouders, laat wat van je horen en zien. Dat wordt zeer gewaardeerd! Samen zetten we BMX op de kaart.

image-6384382

Zie hier het geschreven persbericht over dit weekeinde waarin we ook voor het laatst op de oude baan reden:

Maura Jansen van FCV het Twentse Ros zet voor de tweede keer dit seizoen een BMX-wedstrijd in de Top Competitie op haar naam.

Afdrukken

Wedstrijdseizoen najaar 2016

Op 1 oktober vind het Kampioenschap van het Olieveld in Schoonebeek plaats, Kerkhoflaan 1. De trainingen zijn van 8.45 tot 9.45 en van 9.45 tot 10.45 uur. Zie ook flyer. Meer info over nationale wedstrijden.

De eerstvolgende districtswedstrijd is op zaterdag 8 oktober bij DVO Haaksbergen, Geukerdijk 107. Clubvertegenwoordiger: Mascha Nijhuis, 0651604562. Uiterlijk melden in kantine om 09.15 uur. Mocht je door onvoorziene omstandigheden later zijn, bel dan even.

Mocht je open klasse willen fietsen geef dit s 'morgens voor 9.15 bij het aanmelden door in de kantine, kosten € 2,00.

Hieronder nog even een reminder voor de huishoudelijke reglementen:

-Kinderen tot 6 jaar mogen door hun ouders begeleid worden naar het Parc Ferme, vanaf 7 jaar staan de rijders alleen in het Parc Ferme.

-Elke rijder is verplicht in het clubshirt te fietsen, mocht je een prijs hebben gewonnen, dan ook de beker ophalen in je clubshirt.

-Mocht er pestgedrag voorkomen in het Parc Ferme, gelieve dit bij de clubvertegenwoordiger te melden.

-Roken (indien van toepassing) op de aangegeven plek door de organiserende club, of buiten de poort.

-Mocht er een geschil zijn over de indeling van de manches, staat je naam er niet bij, of de verkeerde klasse, meld dit dan bij de clubvertegenwoordiger.

-Voor de ouders: mocht je kind vallen, ga niet de baan op, wacht indien nodig bij de EHBO voorziening of vraag even de clubvertegenwoordiger.

-Denk aan de nummerbordjes aan de zijkant.

We hopen op een mooi en sportief seizoen, waarbij we natuurlijk een mooie klassering voor iedereen niet moeten vergeten!!

Het Twentse Ros

FCV rood Z Hengelo copy

Fietscrossvereniging Het Twentse Ros
Landmansweg 171
7557 ZA Hengelo
Telefoon 074-2439342

Plan de route

 

Twitter